Predstavljene besplatne edukacije za poduzetnike i sve one koji to žele postati

Grad Vukovar, novi gospodarski zamašnjak bilježi iz godine u godinu kroz rast udjela poslovnih aktivnosti poduzetnica i poduzetnika u BDP-u grada. Ohrabruje i činjenica kako se mnogi mladi ljudi, nakon srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja odlučuju ostati u Vukovaru te sve češće razmišljaju o otvaranju vlastitih tvrtki i obrta. Na taj način ne samo da osiguravaju svoje radno mjesto, nego ne žele otići iz Hrvatske u potrazi za boljom sutrašnjicom.
Kako bi pojačali još više napore koje lokalna samouprava ulaže u pravcu poticanja razvoja poduzetništva, posebice među mladima, ženama te teško uposlivim kategorijama nezaposlenih osoba, Grad Vukovar u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, od početka jeseni 2017. kreće s edukacijama.

„Vjerujem kako će Grad Vukovar i svi naši sugrađani imati koristi od ovoga projekta čiji je cilj povećanje broja zaposlenih osoba, odnosno otvaranja novih radnih mjesta te zadržavanje mladih u našem gradu. Riječ je o još jednome obliku podrške poduzetnicima koji uz Mjere poticanja poduzetništva provodi Grad Vukovar. Kao što smo nedavno svjedočili, podaci Ministarstva financija pokazali su kako je Grad Vukovar treći grad u Republici Hrvatskoj po izdvajanju za poduzetnike po stanovniku. Ove edukacije nastavak su brige za vukovarske poduzetnike i razvijanja najpovoljnije poduzetničke klime,” objasnila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić pri tome zahvaljujući gradskoj vijećnici i projekt managerici Mirjani Semenić Rutko na čiju se inicijativu radionice i održavaju.

Edukacije su u cijelosti besplatne za sve sudionike, a financiraju se iz proračuna Grada Vukovara te će obrađivati cijeli niz aktualnih tema iz dijapazona poslovnog zanimanja budućih i sadašnjih poduzetnika.
Grad Vukovar ovim je aktivnostima postao Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, povelje koju dodjeljuje Virtualni ženski poduzetnički centar od proljeća 2017. g.

Time je Vukovar stao rame uz rame uz gradove Lipik, Novu Gradišku, Zagreb, Zaprešić, Osijek i Petrinju gdje se također održavaju besplatne edukacije iz projekta Grad – Prijatelj ženskog poduzentištva, u cilju osiguravanja na lokalnoj razini ne samo što kvalitetnijih poduzetničkih edukacija, nego i ozračja za poslovanje poduzetnika i rađanje novih koji posluju na realnom tržištu.

Besplatne edukacije će se baviti temama poput motivacije na poduzetništvo, upoznavanja trendova na tržištu, te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu, usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti, kao i upoznati s trendovima budućnosti, uz osnove računovodstva i pisanja projekata za EU fondove, digitalni marketing i komunikaciju, te unapređenje prodajnih tehnika, prijeko potrebnih svakom poduzetniku.