Otvoren je novoizgrađeni servis motornih vozila Autogasarius d.o.o.

Svečano je otvoren novoizgrađeni servis za održavanje i popravak motornih vozila AUTOGASARIUS d.o.o. u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, a svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

Društvo Autogasarius je obiteljska tvrtka obitelji Šarac koja posluje u Vukovaru u iznajmljenim prostorima od 2006. godine, a razvojem društva iznajmljeni su prostori postali ograničenje za daljnji razvoj i proširenje usluga te su se odlučili za izgradnju vlastitog poslovnog objekta.

“Dovršetkom vlastitog, novog i modernog poslovnog objekta stvoreni su uvjeti za proširenja usluga te povećanje broja radnika. Društvo trenutačno zapošljava pet stalno zaposlenih a po useljenju u vlastiti objekt zaposlit će se pet novih djelatnika. U novom objektu će se organizirati i školski centar radi obučavanja budućih mehaničara i servisera za ugradnju autoplinskih sustava u vozila moderne generacije”, rekao je Nebojša Šarac, vlasnik tvrtke Autogasarius koja je. godine proglašena najboljim servisom van ovlaštene mreže servisa u Hrvatskoj od strane stručnog žirija novinara i suradnika TV Automagazina iz Zagreba.

Djelatnost društva je popravak vozila, mehanike, elektronike, autoklima, vulkanizacija, autooptike, a u sklopu servisa je i autopraonica. Vodeći su serviser u ovom dijelu Hrvatske za ugradnji uređaja za satelitsko praćenje vozila. Širom Hrvatske razvijaju mrežu servisa u kojima se ugrađuju autoplinski sustavi te trenutačno pokrivaju mrežom Vukovar, Zagreb, Pulu, Zadar, Osijek, Donji Miholjac, Valpovo i Slavonski Brod. Dovršetkom vlastitog, novog i modernog poslovnog objekta stvoreni su uvjeti za proširenja usluga te povećanje broja radnika.

Gradonačelnik Penava ovom je prilikom rekao kako je do nedavno na ovom mjestu bio ratom devastirani objekt, a zahvaljujući izrazito dobroj suradnji, poduzetničkoj inicijativi i investiciji, Grad Vukovar je dao punu podršku gospodinu Šarcu u ostvarivanju ovog projekta te je u vrlo kratkom roku isti i ostvaren.

„Grad Vukovar je tvrtki Autogasarius pružio potporu kao i mnogim drugim gospodarstvenicima te je Vukovarska gospodarska zona kroz povlaštenu cijenu nekretnine subvencionirala investiciju sa 740 000 kuna te je izgrađena hala veličine 1.700 četvornih metara”, rekao je Penava te dodao kako je osim financijske potpore, pružena potpora i kroz ostale mehanizme, naglasivši pritom poticajne mjere za gospodarstvenike koje Grad Vukovar nudi.

Vrijednost investicije u rekonstrukciju ratom oštećenog objekta na prostoru Gospodarske zone Vukovar je 2,2 milijuna kn.

Šarac se osvrnuo i na odnos Grada Vukovara prema poduzetnicima. „U Republici Hrvatskoj postoje veliki problemi s birokracijom, no u suradnji s lokalnom samoupravom u Vukovaru naišli smo na veoma brze mehanizme, što nam je uvelike olakšalo ostvarivanje ovog projekta”, rekao je Šarac pohvalivši rad i pristup čelnika ali i administracije Grada Vukovara.

„Sukladno ovakvom pristupu imamo pozitivne rezultate. U Vukovarskoj gospodarskoj zoni niknuli su novi objekti i prisutna je živost. Zahvaljujući dosadašnjem načinu rada i nastojanju u ostvarivanju gospodarskih ciljeva, siguran sam da je pred gradom Vukovarom lijepa budućnost”, kazao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.